EliesatAussie.reismee.nl

Bloed, zweet en tranen

O o o wat was dat wakeboarden heftig. We moesten het eerst op een kneeboard proberen. Zit je dan op je knietjes op je board en je wordt door een kabel vooruitgetrokken (en geloof me: daar komt heel veel kracht bij kijken, arme armpjes).

Isabelle vroeg nog aan die man daar of onze knieen heel zouden blijven: uiteraard, antwoordde hij.

Nou, geloof nooit een man. De eerste keer schuurde m'n knie langs het board terwijl ik er vanaf werd getrokken en heel m'n knie open. Maar doordat ik vrij veel adrenaline had, want het is echt heel vet, voelde ik niet veel. Ik vroeg of ik verder mocht (stuk vel was er vanaf en het bloedde vrij heftig) en dat mocht.

Echte Hollandse toch.

Na het kneeboarden over naar het wakeboarden. De 2e keer al kwam ik een heel eind. Echt kicken, gaat met enorm veel snelheid. Dus ik stond daar op dat ding, werd hard vooruit getrokken, dus veel snelheid. Ik slaakte een gilletje van plezier, maar toen kwam de bocht.

Kabam, keihard met m'n hoofd op het water. Dat gaat echt zo hard. Gelukkig wel een helm op, maar je voelt het wel. Gewoon verder gegaan, totdat ook die bochten lukten.

Echt een heel leuke dag. We waren de enige meiden daar. Veel brede jongens die t ook deden, maar net iets beter dan wij waren :P Maar uiteraard wilden ze ons wel adviseren.

Na het wakeboarden de wonden op m'n knie en voeten gedesinfecteerd en weer richting huis.

Bloed en zweet had ik dus zichtbaar van dit avontuur. Tranen wellicht van plezier, maar nu een week later ook bijna van de pijn aan m'n voeten en knie :P O en niet te vergeten: de SPIERPIJN. Horrible. Echt overal spierpijn, nu na een kleine week wordt het eindelijk iets minder.

Bepaalde bewegingen kon ik gewoon niet meer maken. Gelukkig kon ik nog wel alle zware borden dragen in het restaurant.

Isa was er van maandagde 20e t/m vrijdag de 24e. Was heel gezellig. Ondertussen was er ook nog een Turks meisje, Yasmine, uit Duitsland bijgekomen, die bleef tot zondag. Ook heel aardig en aangezien ze hier gaat studeren zie ik haar vast nog wel. Sinds zondag zit ik alleen in het appartement en ik moet zeggen dat ik dat wel ff heel lekker vind.

Je hebt constant mensen om je heen en met meer mensen gaat het slapen wat minder goed. Ook heb ik nu geen last van andermans troep en kan ik me echt even in de kamer terugtrekken. Van mij mag het nog wel even zo blijven:P Ik merkte een paar dagen geleden ook dat ik gewoon echt zo moe van alles ben. Bijna 2 maanden lang heb ik niet echt de tijd voor mezelf genomen, alleen maar met mensen afgesproken en veel dingen ondernomen. Daar probeer ik nu even verandering in te brengen. Zeker door het restaurantwerk lig ik nooit voor 1 uur op bed, dus dat hakt er ook wel in.

Sinds vandaag ben ik ook gestopt met housekeeping. O wat lekker! Soms is het echt zo goor...Je klopt op de deur: housekeeping. Je doet de deur open en de stank die je soms tegemoet komt...niet te harden! Soms vind je drugs op het aanrecht, soms zijn bepaalde dingen niet doorgetrokken in de wc, vieze etensresten overal, etc. Je vindt ook echt de raarste dingen bij check out kamers. Ik ga hier even verder niet op in, want het zijn echt heel rare en vieze dingen:P Gelukkig was het met m'n colllega's wel heel leuk (Amanda, Laura, Giada, Nicola en Sonia). Veel lol gehad.

De reden dat ik stop is omdat ik vorige week bij Raw Prawn heb gevraagd of ik ook lunches mag gaan draaien. De manager twijfelde omdat ze me dan goed moesten inwerken en aangezien ik in een paar maanden weg ga, zou dat hen veel tijd kosten. Hij vroeg me om wat bedenktijd en de volgende dag liet hij me weten dat ik die dag daarop voor een trial kon komen.

Het werk heb ik tot nu toe heel snel opgepikt en als dat ook bij lunch zo zou gaan, mocht ik het doen. Dus ik de trial gedaan en m'n leukste glimlach opgezet, extra make uppie op (want zo gaat dat hier) en de volgende avond kreeg ik te horen dat ik ook lunches mag gaan draaien.

Vandaag dus gelijk housekeeping opgezegd :P Dag dag vies werk.

Verder heb ik het hier aardig voor elkaar. Kan m'n weg hier goed vinden en ik vind steeds goedkopere manieren om rond te komen.

De rastro markt in het weekend is m'n plek om fruit en groente in te kopen. Kleding koop ik niet meer nieuw, maar bij het tweedehandswinkeltje Life line (liefdadigheidsinstelling), net als assecoires en andere spullen.

Iedere week zet ik een bepaald bedrag van m'n loon opzij. Heb een spaarrekening geopend voor de veiligheid en ook voor de rente die ik daarover krijg.

Ik spreek regelmatig ook met Franzi af, het Duitse meisje dat ik bij Cape Tribulation heb leren kennen. Heerlijk naar de Lagoon.

Morgen ga ik met een boottrip naar de Great Barrier Reef en zal ik m'n eerste scuba dive gaan doen! Goed de wonden op m'n voeten en knie tapen en dan moet het lukken.

Ben heel erg benieuwd hoe dat me afgaat! Schijnt ook ech zo supermooi te zijn.

We zullen zien. Ik zal verslag doen! Cheers!

Henk

Ooh drollie, je bent ook niks gewend hè! Ben je blijven staan lukte het ook echt te wakeboarden? Want dat stukje mis ik! Ben je een beetje blij dat je al die nieuwe dingen aan het doen bent want in Nederland had je er niet over gepiekerd! Je bent wel lekker open voor veel nieuw had ik niet verwacht, leuk!!

Piet, Els en Tim

Klinkt allemaal wel heel goed, genietze!!!

Harm-Jan

Heeej neger!
Klinkt goed al die verhalen van je, volgens mij heb je een goede tijd daar! Ik zou zeggen geniet dr van en ik bel binnenkort nog een keertje.
Meestal als ik denk; Elise bellen! kom ik er achter dat het bij jou een ongunstig tijdstip is:P Maar het moet een keer lukken, veel plezier verder!

Carla

He Elise, wat word je sportief! Heb van je verhaal genoten hoor. Heb erg veel zin om daar ook eens te gaan kijken. Great Barrier Rif is ook erg mooi zeggen ze, ben benieuwd wat jij er van vindt!! Liefs, mama

Elies

Hahahaha, Henk....het is me zeker gelukt en nog goed ook! Kan wel wat eey ;) Great Barrier Reef was SUPER! Foto's er al op gezet, schrijf binnenkort wel wat, nu even geen tijd. Harm: ook op heel ongunstige tijdstippen ben ik wel eens bereikbaar:p Probeer maar gewoon. Als t me niet lukt om op te nemen, doe ik het toch niet :P Vrijdag en zaterdag werk ik wel heel de dag, dus dan kan ik niet opnemen. xx