I've got a job!!!!!
Ja, jullie lezen het goed...het is gelukt!
Donderdag 2 aug op vrijdag 3 augustus hadden we de nachtbus genomen van Townsville naar Cairns. De bus was bomvol, dus slapen konden we wel vergeten. We kwamen rond 6 uur 's ochtends aan, dus het hostel (Woodduck) was nog gesloten. Om 8 uur konden we naar binnen en hebben we ontbeten. Het hostel was echt zo smerig! Met z'n negenen op een kamer en het stonk er enorm. Het was dus al duidelijk dat we voor de volgende nach naar een andere zouden gaan zoeken :P
Ik besloot een nacht door te halen, zodat ik direct met solliciteren kon beginnen in Cairns. Ik had in Sydney m'n CV al in orde gemaakt en laten uitprinten en in Townsville had ik al enveloppen gehaald. Het was dus nu een kwestie van winkels/ restaurants/ bioscopen/ hotels inlopen, lief lachen en m'n CV achter te laten.
Het vinden van werk is hier erg moeilijk in Cairns, omdat heel veel backpackers op t moment hierheen gaan, omdat het hier vooral in de winter perfect weer is! (in de zomer tropische regenbuien en heel warm). En daarnaast is deze stad ook super!
Toen ik bij restaurant Perrotta m'n charmes in de strijd gooide bij het geven van m'n CV, riep een man op het terras me. Hij vroeg of ik naar werk zocht en of ik hem mijn CV wilde geven, omdat hij wat vrienden hier heeft wonen die wellicht werk hebben. Ik werd even argwanend, want er staan best wat persoonlijke gegevens in dat ding, maar ik besloot het toch te doen.
Diezelfde avond werd ik nog gesmst dat ik zondag op gesprek kon komen bij restaurant Raw Prawn, aan de esplanade (boulevard). Ik kon wel een gat in de lucht springen.
Gister dus nette kleren ingeslagen en opeens werd ik gesmst dat ik zondagavond al m'n trial mocht doen. Dus zodoende heb ik gister gewerkt van 18.00-21.00 en met positief resultaat: ik mag blijven en ben gelijk 6 avonden in de week ingepland.
Nu ben ik ook uitgenodigd bij Woolshed, een heel populaire bar onder backpackers. Ik werd door hen zaterdagavond gebeld om even langs te komen. Leek een beetje op een vleeskeuring: toen ze me van top tot teen had bekeken zei ze dat ik maandagavond mn trial mocht doen van 22.00-00.00 en dat ik van hen dan een short en een top kreeg om aan te trekken.
Ik heb besloten Woolshed te laten gaan. Kan sowieso niet en Raw Prawn en Woolshed doen en Raw Prawn is een heel luxe restaurant waar ik gewoon nette kleren aan mag en normale tijden werk. Woolshed dus weinig kleren aan en minder fijne tijden (tot midden in de nacht).
Het was trouwens nog best pittig die trial gister. Ik lag zaterdagnacht pas half 5 in bed en was half 9 wakker en alle gerechten zijn natuurlijk in het Engels en je moet ook nog eens de namen onthouden bij ieder gerecht. Ook bijv. de Engelse woorden voor een sloof, etc. die gebruik je normaal natuurlijk nooit. Daarnaast werd ik ingewerkt door Emma, een Ierse en het Ierse accent is soms echt onmogelijk om te verstaan. Wel was ze superaardig en heeft ze alles goed uitgelegd.
Het eten is er wel echt goed. Het is een seafood restaurant. Staat ook zo'n mega aquarium met grote zeedieren erin. Het is een chique restaurant en dus moet ik ook nog veel leren hoe je op een professionele manier serveert. Ik sta nu luik: ik breng dus het eten naar de klanten en ik zorg dat er overal genoeg gepoleerd bestek is, etc. Maar de manager had het er al over dat als ik alles snel oppik, later ook m'n eigen tafels kan gaan lopen.
Dit is trouwens de site van het restaurant:
Nu werk ik dus zo'n 6 avonden per week, maar zijn elke keer niet veel uren. Dus ik ga nog even langs de andere bedrijven waar ik m'n CV heb achtergelaten om te kijken of zij voor enkele dagen overdag wat hebben. En anders kan ik kijken of ik voor m'n hostel kan werken.
Het hostel waarin ik nu zit (weg bij vieze Woodduck gegaan), is trouwens heel relaxt. Het zijn kleine appartementen waarin je met z' n vieren zit. Vroeger ook echt mensen in gewoond. Als je binnenkomt een lounge hoekje met een kitchenette, grote badkamer en dus 2 stapelbedden, een klerenkast. Vrij luxe voor een hostel. 6e en 7e nacht kun je gratis krijgen. Dan ben je per week 115 aus dollar kwijt. Is helemaal niet veel! Ik zit er nu met Chris (Engels), Luca (Italiaan) en Joortje. Ook weet ik inmiddels wel waar je goedkoop boodschappen kunt doen en vrij t/m zo is hier een markt, wat ook veel geld scheelt voor bijv. fruit en groenten.
Je leert vanzelf wel handigheidjes. Ook bijv. m'n kleren was ik vaak samen met iemand, omdat ik alleen niet een hele trommel volkrijg en dat scheelt dus weer geld als je het deelt.
Hier in Cairns is trouwens niet echt een strand. Sowieso is het gevaarlijk om het water in te gaan, omdat er krokodillen kunnen zitten. Wel is er hier een lagoon die echt heerlijk is. Daar dus afgelopen dagen ook gezeten.
Maar goed, ik ga even wat witte t-shirts halen voor het restaurantwerk, wat boodschapjes doen en lekker naar de lagoon met Laura en Joortje, want Laura zal vannacht de nachtbus pakken naar Alice Springs. Dus nog even een afscheidscoctailtje of iets doen.
Zoooo Elies!! Dat is echt super. Echt een Australisch leventje heb je al. Hier in Nederland ben ik een beetje jaloers. Echt super vet!! Ben echt blij voor je. Als je maar niet daar blijft wonen, want dan zou ik je gaan missen haha(A).. Wel super hoor. Ik heb nu nog lekker vakantie. Donderdag ga ik met Jordi en z'n ouders naar Italie en daarna wordt t spannend met de EUR.. Net rooster binnengehad en ik mag al gelijk flink aan de bak.
Heel veel plezier daar nog en hou je taai!:D
Haai Liesssie, Wat super leuk om te lezen :-) en een leuk restaurant ook! Als je er eind november nog werkt (wat zijn je plannen?) Dan komen we een happie bij je eten, hahah! Verder alles echt leuk om te lezen, je hebt zo ongeveer de zelfde route gedaan als wij gaan doen, in zo n beetje dezelfde tijd volgens mij.. ik word super enthousiast van al jou verhalen en foto's! Echt leuk! Meissie, geniet van je tijd daar..
Ps: ben je al bekeerd tot een aussie surfdude?
Liefs Joni
Suusssieee!!! O jeetje dat is waar ook, de scholen beginnen gewoon alweer bijna! Dat is echt zo raar, omdat ik er absoluut nu niet mee bezig ben. Wel heel leuk weer een nieuwe opleiding! Werd tijd na 4- toch vrij eentonige- jaren PABO ;) Italieeeeeee, LEUK! Lopen ook hier veel Italianen rond. Je weet het he: Ciao bello, como estaj? :P
O Joni echt in deze tijd is het prima te doen! Idd aantal weekies is makkelijk te doen. Wanneer is nou de precieze datum dat jullie gaan? Ik denk eind nov. niet meer......Zijn jullie dan hier in Cairns? Jullie beginnen ook in het zuiden en gaan naar het noorden toch? Schijnt hier in Cairns in november trouwens echt heel warm en benauwd te zijn, dus bereid je maar voor ;) Had je mn bericht over FB nog gehad? Als je nog wat vraagies hebt ofso,,schroom niet eey ;) Haha nee die bekering laat nog op zich wachten. 1 surfles gehad en was vol-le-dig gesloopt! Probeer het hier ook maar in Aussie, dan weetje hoe het voelt! ;) kus