Mini roadtrip en Castaway
Waar moet ik beginnen... Er is inmiddels alweer zoveel gebeurd.
De laatste avond in Arlie Beach een goed feestje gehad in Phoenix, een discotheek hier. We zagen alle passagiers en crew van de boot weer en het was (zoals Joortje het op dr Brabants zou zeggen) : keigezellig!
Wel redelijk op tijd weer terug naar het hostel terug gegaan, want de volgende dag begon onze miniroadtrip (van toch nog wel 9 uur), richting 1770, Agnes Waters.
En geloof het of niet: ik heb flink gereden. Ik geloof nog nooit zoveel in m'n leven. En eerlijk is eerlijk: het ging nog goed ook. Niet dat het heel moeilijk was: we moesten de Bruce Highway volgen en dat was een rechte weg met niets spannends, maar toch.
Alhoewel, niets spannends....... we hebben echt tientallen dode kangaroes langs de kant van de weg zien liggen. 's Ochtends knabbelden de raven er heerlijk aan en vlogen dan weg als we aan kwamen rijden. Ook reden we langs een aantal in de brand staande bosjes.
O ja. Ook nog levende kangaroes langs de kant van de weg gezien hoor ;)
Verder zijn de verkeersborden hi-la-risch. Dan zag je bijv. eerst een bord met: ''How long to go mum'', en dan verderop: ''Are we there yet?, en daarna: 'Still a long way to go kids''.
Of deze zeer aanmoedigende kreet: Rest or R.I.P. (en dan daaronder een tekeningetje van een auto die is gecrasht tegen een boom).
Deze was ook leuk: ''Trivia games makes you sta awake'' en verderop: ''What is the highest mountain in Queensland?'' en dan verderop het antwoord op een bord (mount Bertie Frere) en daarna: 'Keep playing trivia, it may save your life''.
Vermoeidheid is ook wel echt killing. Na 2,5 uur zat ik ook te slingeren over de weg.
Naast het lang rijden trouwens nog een mijlpaal: voor het eerst in m'n leven heb ik getankt! Ik heb staan springen en klappen daar op het station, tot groot vermaak van Joortje en Laura.
Trouwens, er is hier toch nog wel iets goedkoop in Australie: benzine. Voor 1 liter 1,43 AUS dollar. Wonderbaarlijk vergeleken met andere prijzen. Bijv. een komkommer van 5 dollar of head en shoulder shampoo van 15 dollar.
Maar goed. Donderdag zijn we vroeg gaan rijden en we kwamen net na het even donker was aan in 1770. Hostel opgezocht en auto geparkeerd en ingecheckt. De manager daar wist niet wat hij hoorde dat we met z'n drieeen in onze gehuurde Honda Jazz gingen slapen en binnen en paar minuten wisten alle gasten het daar. ''Crazy dutchies'' :P Je moet wat om nog wat geld te besparen. En koud dat het was 's nachts, maar zeker hilarisch.
De volgende ochtend op naar de helikopter. We werden gevlogen naar het Middle Island. Die piloot wist wel even wat stunts uit te halen, waardoor m'n stem nog heser werd. Vooral omdat ik voorin zat was t echt wel even eng!
Het eiland was heel mooi. We zaten daar met 9 anderen. Overdag een wandeling gemaakt over het eiland, 's avonds met elkaar eten en rond het kampvuur. Heel gezellig!
De terugweg in de helikopter was ook weer lachen. De piloot zette mijn camera bij hem voor op zijn dashboard. Hij vloog megahard omhoog en daarna keihard omlaag. Het leek wel magie: de camera vloog heel langzaam door de lucht, zodat ik em achterin kon pakken. Heel apart en heel erg niet volgens de regels:P
Eenmaal terug, ondanks onze slapeloze nachten, weer de auto in. Tot het donker gereden tot het plaatsje Marlborough (leuke naam eey). Daar de auto geparkeerd op een camping en (eindelijk) weer eens een heerlijke douche genomen! Beetje gehangen in het barretje en weer een koude nacht in de auto.
Vandaag (zondag) weer terug in Arlie beach. Helemaal kapot. Kom je je kamer in bij het hostel komt er nog een Australier bij en die begon me toch verhalen tegen ons op te hangen. Dus ik m'n ogen half dichtgeknepen en een beetje knikken af en toe. Begon over z'n spirituele gaven of iets. Echt waar. Je ontmoet hier zoveel aparte gasten, echt wel heel leuk. Pasgeleden in Rainbow Beach nog: begon een jongen over intelligence energy. Nog nooit van gehoord. Hij geloofde dat er nog meer dimensies zijn dan de vier die we kennen en dat bijv. Jezus wonderen kon verrichten omdat hij nog meer dimensies kende dan wij. Zulke ontmoetingen en gesprekken zijn echt heel interessant, maar ik was nu even zo moe dat ik het echt even heb afgekapt en er met Joortje vandoor ben gegaan. Meteen hier neergeploft bij de lagoon en in slaap gevallen.Op en top vakantiegevoel!
Zometeen gaan we even een gezonde salade maken, na deze ongezonde dagen en hopelijk nog energie voor Phoenix, zin in!
Morgen naar Magnetic Island. HIer blijven we 2 nachten slapen en als het goed is........ga ik dan een koalaatje knuffelen!