EliesatAussie.reismee.nl

Arlie Beach (Whitsundays)

De laatste keer dat ik m'n blog typte was het even crisis. We moesten alles in een half uur regelen, nadat we erachter kwamen dat de tour Castaway was volgeboekt.

We moesten heel snel de Greyhound richting Arlie Beach hebben. Ik nog snel naar de supermarkt gerend voor wat te eten en drinken in de bus en Joortje haar was en de mijne er samen uitgehaald en nog in de bus opgevouwd (grote hilariteit: alles drooggewapperd in de bus en verstopt tussen m'n ondergoed, slaapzak, sokken, broeken, etc.).

Maar......we hebben het gehaald! 's Ochtends waren we hier in Arlie Beach aangekomen en hebben we buiten op een bankje om 7 uur 's onszelf een pedicure gegeven en nageltjes gelakt en ons klaargemaakt en omgekleed in de wc van de MAC.

Om 14.30 vertrok de boot Clipper richting de Whitsundays. Voor die tijd nog een auto geregeld die we donderdag richting 1770 kunnen huren en wat andere zaken geregeld (nog best even druk).

En toen was het zover: richting de Clipper. We werden warm onthaald door een supercrew: allemaal jongelui en 1 serieuze kapitein.

Na wat safety instructions zijn we heerlijk op het dek gaan liggen en enorm genoten van de gezelligheid van de jongeren op het dek (vooral Ieren en Schotten, dan weet je het wel) en lekker bijgebruind, want het weer is hier super! 's Avonds ging het op het dek aardig los. Lekker met elkaar gekletst, muziekje erbij, dansje, etc.

De volgende dag zijn we aangelegd bij Whithaven. Hier is de Whithaven Beach, het meest gefotografeerde strand van Australie. En niet zonder reden. Ik wist niet wat ik zag: die kleuren. Groen, donker blauw, lichtblauw, superhelder. Ik kan het niet echt uitleggen en ook de foto's zullen nog niet laten zien wat ik heb gezien. Het was gewoon perfect.

Na eerst op een uitzichtpunt te hebben gestaan bij de Whithaven Beach, zijn we er daarna ook werkelijk heen gelopen. Hier lekker door het water gelopen, foto's gemaakt, krabjes gezien, pijlstaartroggen in het water gezien (supergevaarlijk, je mocht ook niet zwemmen zonder wetsuit). Alles is nog zo onaangetast en puur. Met de groep leuke groepsfoto's gemaakt (op elkaar gestapeld. Ik heb tactisch gewacht toen iedereen lag en ben er toen bij bovenop gesprongen ;)).

De groep was trouwens echt supergezellig. Je ontmoet hier zoveel leuke, verschillende en interessante mensen. Ook weer op de boot. Heel leerzaam.

Hierna weer een eindje gevaren en aangekomen bij zoals de crew het noemde ''Shitty Beach''. Klein strandje dat lag aan een stuk waar we zouden gaan snorkelen. Dus weer een wetsuit aan en met de snorkel het water in. Terwijl we snorkelden voerden de crew de vissen. Moet je je voorstellen: dan zwem je daar en opeens allerlei vissen om je heen met zoveel verschillende kleuren. Al het koraal eronder......echt super! Mooie wereld daar beneden.

Op de shitty beach lagen leuke ''schelpen''. Ik had er al 2 in m'n tas gedaan om mee naar huis te nemen. Gelukkig kwamen slimme brabanders van de boot met wat advies: neem het niet mee, dan krijg je een enorme boete. Bleek het dus dood afgebroken koraal te zijn. Oops. Staan heel strenge straffen op. We wilden eigenlijk ook zand van Whithaven beach meenemen, maar ook daar bleek dus een boete van 10 000 dollar op te staan als je dat zou willen meenemen. Hmmm. Dan maar niet mee.

Terug op de boot zagen we (best dichtbij) walvissen omhoog komen. Het is walvisseizoen, dus vandaar dat we ze een aantal keer gezien hebben.

's Avonds was het spelletjesavond. Gekkenhuis! Iedereen was verkleed. Alle mannen als vrouwen. Dus met bikinitopjes, jurken, etc. En de spelletjes waren....tsja. Hoe zal ik het noemen. Op het begin wilde ik nog wel meedoen, maar na een tijdje ging het me echt te ver:p

Kwam misschien ook wel dat ik niet dronken was :P

Op het begin was het bijv. rennen van de ene kant naar de andere kant van het dek (flink gebeuk tegen elkaar), of op de meest absurde manier in een groepje van 3 een letter uitbeelden, etc. Daarna werd het dus wat heftiger, vertel ik nog wel ;) Tussen de spelletjes door moesten we roepen: ''Hey DJ, spin that shit'' en elk liedje sprongen we allemaal op en neer en was het feestje flink aan daar op zee op de Clipper.

Vanuit de boot die avond hebben we ook nog haaien zien zwemmen in de zee.

Dag 3 werden we weer heerlijk gewekt door de zingende crew: ''Waky waky, there are turtles outside being chased by dolphins''.

Vandaag mochten we weer snorkelen, maar wij lagen zo lekker op de boot in het zonnetje dat w heerlijk zijn blijven liggen. Nee niet lui........het was gewoon te relaxt om op te staan.

Hierna onze cabins leeggemaakt en nog een keer geluncht. De crew was echt geweldig: jong, energiek en grappig. Buiten kregen we van hen allen nog een knuffel en werden we uitgezwaaid.

Een toptour. Het eten was ook superlekker. Heb me helemaal volgegeten.

Mag ook wel, want komende dagen zal het wat meer afzien worden. We blijven nog 1 nachtje hier in Arlie beach. Zometeen om 17.00 een didgeridoo les (AUS instrument) en daarna met elkaar eten (nog met de mensen en crew van de boot) en morgen met de auto richting 1770. We zetten de auto bij een camping en slapen in de auto en de 27e op 28e slapen we dus op een verlaten eiland (Castaway), zonder enige beschaving. 28e op 29e weer terug met de auto naar Arlie Beach en ook weer slapen in de auto. Reden is dat we 's nachts niet mogen rijden vanwege de kangaroes. Als je aan komt rijden verschijnt er natuurlijk een schaduw achter hen door je koplampen, daar schrikken ze van en voor je het weet zitten ze op je auto. Levensgevaarlijk.

Maar goed. Ik ga nog wat bankzaken enso regelen, didgeridooles, eten, feesten met de mensen en crew en dan morgenvroeg op naar 1770 met de auto!