EliesatAussie.reismee.nl

Noosa en Rainbow beach

's Avonds in Noosa na die wandeling kwam er nog een Spanjaard uit Madrid (!), Sergio!

We hebben met nog meer gasten van het hostel 's avonds gezellig met elkaar gezeten, wat gedronken en gekletst.

De volgende dag was het heerlijk weer en we besloten met z'n vijfen een boot te huren: Laurita, Paol, Laura, Joortje en ik. Met Laura waren we al een paar keer weggegaan in Sydney, maar zij is daarna naar surfkamp gekomen. Ze is naar Noosa gekomen zodat ze weer een stukje met ons mee kan reizen.

De boot was heerlijk! Al ging hij maar 8 km/u , we hadden de tijd van ons leven. Gezongen, gerapt: ik heb zelfs van Paol (hij is rapper), leren beatboxen! Tot groot vermaak van iedereen natuurlijk, want het klonk bij mij nergens naar :P

Noosa was heel mooi om rond te varen. Veel pelicanen en ontzettend grote mooie huizen. Je ziet het wel op de foto's.

Toen we terugkwamen nog een ijsje gegeten. 's Avonds werd er bij het hostel een dvdtje opgezet (mr & mss Smith). We zijn met zn allen bij elkaar gaan zitten met een deken over ons heen en film gaan kijken. Gezellig!
De volgende morgen op tijd op. Tijd voor de volgende bestemming :Rainbow beach!

Zo'n 3 uur rijden met de bus. In Rainbow Beach verblijven we in Dingo's. Zij werken samen met ons reisbureau Peterpan en vanuit hier zullen we een safety instruction krijgen en 2 nachten met een groep spenderen op Fraser Island (grootste zandeiland ter wereld!).

De komende dagen zien er als volgt uit: 18/07 surfles en safety instruction, 19 t/m 21 juli naar Fraser Island. Gister bij aankomst in Fraser Island zijn we na wat rondgekeken te hebben naar Carlo Sandblow gegaan. We hadden geen idee wat het precies was, Peterpan raadde het aan er een kijkje te nemen met zonsondergang. Ze zeiden dat het ong. 15 min. lopen was. Mooi niet dus he! Denk dat we er op de heenweg wel zo'n 40 minuten over hebben gedaan. Ook heel steile stukken omhoog! We zaten er dus best doorheen. Na het laatste stukje bos te hebben doorlopen waren we er. We liepen vanuit het bos een houten pad op en aan het eind ervan bleven Joortje, Laura en ik stil naast elkaar staan. Wat we toen zagen hadden we niet verwacht en maakte de lange wandeling dubbel en dwars waard: een enorme zandvlakte met een enorm mooi uitzicht. Ik zet er later nog wel wat foto's van op. Dan weet je precies wat ik bedoel.

Nu, inmiddels een dag later (18/07) zit ik hier met rode knieeen achter de computer. Vanochtend was namelijk m'n eerste duikles van m'n leven! En ik kan je vertellen.....het is SUPER! Superzwaar en superleuk. We kregen eerst uitleg op het strand over hoe je precies moest staan, peddelen, een golf moet pakken, etc. en daarna dus de zee in om het in de praktijk te brengen. Heel verslavend! En ik deed het ook echt niet slecht voor een eerste les: heb stuk of 6 keer goed op het bord gestaan, waarvan 2 keer ook echt hoe het moet. En dat terwijl we moeilijke golven hadden omdat ze landinwaarts kwamen. Weet zeker dat ik binnenkort nog een keer ga surfen, heel vet! Op dit moment dus even achter de computer en om 16.30 de safety instruction voor Fraser Island. We gaan daar trouwens ook in een 4wd (four wheel drive) rijden als het goed is. Ben benieuwd of ik (met m'n niet al te geweldige rijvaardigheden), door die test kom. Zo ja, dan ga ik daar wellicht met 90 km/u over het strand karren! Nou ja...jullie horen het binnenkort wel! Hier op Rainbow beach trouwens geen mobiel bereik, dus bellen is even niet mogelijk!

Na Fraser Island zal ik verslag doen hoe het was!

G'day!